• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Angelique D's verhaal

Soms is het fijn om jouw verhaal te delen, zowel voor jezelf, als voor lotgenoten. Gelijk een mooie manier om je familie en vrienden up-to-date te houden en een herinnering voor jezelf.
Zeer zeker ook de positieve verhalen zijn hier van harte welkom!
Wanneer je hier ook wilt bloggen kun je mij via het contactformulier om een inlog mogelijkheid vragen.
Als je met een Ipad wilt bloggen kan dat niet direct via safari maar kun je wel bv. Blogsy App gebruiken.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Angelique D
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 260
 • 3 Comments
 • Print

hoe de nachtmerrie toch een min of meer happy end kreeg...

Lieve lotgenoten,

het was een tijdje stil na mijn eerste post…. Neen, het is geen onverschilligheid, maar vermoeidheid en gebrek aan fut om lange tijd rechtop te zitten (anders werk ik liggend via ipad :-) )

Zoals gezegd werd ik op 17 oktober geopereerd aan een volumineuze hersentumor en eigenlijk is alles goed verlopen. Na de bijna 8 uur durende operatie werd in om 16.30 u overgebracht naar de midcare afdeling waar mijn partner mij onmiddellijk kon zien…. Blijkbaar was dat moment memorabel omdat ik overenthousiast lag te zwaaien met armen en benen en wel honderd keer zei dat ik nog al mijn zintuigen kon gebruiken…. Dankbaar omdat ik geen zichtbare uitvalsverschijnselen had en euforisch van de MEDROL, cortisone (ze zeggen dat Redbull vleugels geeft, wel, de MEDROL geeft ook vleugels).

's Nachts was er efkes paniek omdat mijn bloeddruk zakte tot 7/4 meteen hartslag van amper 50, dus alle toeters en bellen van de monitors waaraan ik gekoppeld lag, gingen aan. Gelukkig kregen ze mijn hartslag omhoog met één of andere intraveneuze inspuiting.  Op zaterdag, dag na de operatie, was ik blij verrast toen ze binnenkwamen met een ontbijtblad…. Ik wist niet wat ik zag, want had nooit gedacht reeds te mogen eten… De bruine boterhammetjes met choco smaakten dan ook verrukkelijk en bleven binnen. Ik  was ik  nog suffig, maar kon zeer goed communiceren en Koen bracht mijn ipad en iphone terug mee, zodat ik contact kon houden met de buitenwereld als ik dat kon of wou…. Fijn was het om opnieuw een sms te kunnen sturen of een facebook post te plaatsen gericht aan alle mensen die enorm met mijn gezin en mij meeleefden. De tweede nacht op midcare verliep relatief rustig, maar ik bleef opgefokt door de MEDROL, waardoor er van slapen niet veel in huis kwam…. Natuurlijk val je dan 's morgens in slaap en ben je uit je hum omdat ze binnenkomen met het ontbijt; grrrrr. Kort daarna werd ik met hulp efkes in de zetel gezet, maar dat lukt nog ni zo goed… Het rechtop zitten maakte me duizelig…. En de zondag kabbelde verder… Op maandag werd ik bevrijd van alle perfusies, verblijfsonde en hoofddrainage en mocht ik na het ochtendtoilet naar mijn gewonen kamer…..

De woorden van de neurochirurg toen hij die maandag langskwam 'Mevrouw, ik zal toch efkes kijken of ik U wel heb geopereerd'…. Hij stond versteld van het feit dat ik lekker in de zetel zat en zelfstandig kon stappen, weliswaar met houvast aan de vensterbank of het bed en met elastieken benen.. Op dat moment vertelde hij me dat ze vreesden voor mijn taal en mijn motoriek. Hij vertelde ook dat er nog restverschijnselen waren, maar dat dit zou worden opgevolgd. Zonder verdere complicaties mocht ik op woensdag (de 5e dag na de operatie) naar huis, met als strenge voorwaarde NIKS DOEN  BEHALVE RUSTEN….

De rit naar huis was een echte marteling en eenmaal thuis kwamen de tranen : enerzijds  omwille van het gelukkige gevoel terug thuis te zijn., anderzijds omwille van vermoeidheid en angst om nog meer met de beperkingen (stappen en fijne motoriek) en hulpeloosheid te worden geconfronteerd.. (een beetje zelfmedelijden hoort erbij, niet ? )

Ik werd door mijn zus (Koen moest les geven) geïnstalleerd in de relaxzetel en zij vertrok op boodschappen want de frigo was nagenoeg leeg is had zin de meest gekke dingen (bvb karnemelkpap) en er was ook Michiel die eten moest hebben…. In de namiddag kwam Michiel (na het middagmaal te hebben gegeten bij mijn 79-jarige mama thuis, overbezorgd maar zichtbar opgelucht en blij dat ik weer thuis was! De hele situatie was ook voor hem niet te onderschatten, maar nu kon ik weer voor hem zorgen (voor zover mijn toestand dit toestond).

De zetel lonkt nu opnieuw en ik voel dat het rechtop zitten lang genoeg heeft geduurd. Verder verslag zal nog volgen en ik hoop op deze manier, andere mensen moed te kunnen geven dat er ook mensen zijn die relatief ongeschonden uit zo'n operatie komen.

 

Hartelijke groet,

Angelique 

 

 

 

 

 

 

Rate this blog entry:
0

Bij Angelique D, is op 17 oktober 2014 een brughoektumor verwijderd in het Heilig Hart ziekenhuis te Roeselare.

Comments

 • Danny Dollé
  Danny Dollé dinsdag, 04 november 2014

  Fijn om je update te lezen, Angelique. Mooi hoe je het allemaal, ondanks de moeilijkheden die bij een brughoektumor horen, positief in ziet. Veel sterkte de komende tijd en overhaast het herstel niet. Je mag gerust een tijd ziek zijn.

  Groetjes Danny

  Reply Cancel
 • Mark
  Mark dinsdag, 04 november 2014

  Mooi te horen dat je er zo 'goed' uitgekomen bent. Verder geen complicaties? Zoals gehoorverlies(wat je toch meestal 'hoort')
  In ieder geval heel veel sterkte in deze periode van herstel.

  Mvg Mark

 • Marianne
  Marianne dinsdag, 04 november 2014

  Wat fijn om te horen dat je er zo goed uitgekomen bent Angelique. Inderdaad een enorme opsteker. Fijn dat je iets van je hebt laten horen. Heel veel beterschap en een goed herstel gewenst. Rustig aan hoor!!!!!
  Groetjes van Marianne

Leave your comment

Guest zaterdag, 03 september 2016

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf