• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Loek's verhaal

Soms is het fijn om jouw verhaal te delen, zowel voor jezelf, als voor lotgenoten. Gelijk een mooie manier om je familie en vrienden up-to-date te houden en een herinnering voor jezelf.
Zeer zeker ook de positieve verhalen zijn hier van harte welkom!
Wanneer je hier ook wilt bloggen kun je mij via het contactformulier om een inlog mogelijkheid vragen.
Als je met een Ipad wilt bloggen kan dat niet direct via safari maar kun je wel bv. Blogsy App gebruiken.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Loek Rondel
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 208
 • 7 Comments
 • Print

Bent u al begonnen?

Donderdag 18 september 2014 moest ik me melden bij de audioloog in het LUMC. Ik had hem in juni al telefonisch gesproken en hij had toen gezegd dat hij zelf een meting wilde doen om een rapport op te kunnen opstellen voor de verzekering. Alles met het doel een volledige vergoeding voor een hoortoestel met een cross. In de cabine waar de meting plaats vond werd ik op een stoel tegenover een luidspreker neergezet, de afstand tot de luidspreker staat vast en is ca. 1 meter. De meting werd gedaan zonder hoortoestel en werd vastgelegd in een spraakaudiogram, je weet wel, woordjes nazeggen. 

De eerste test ging goed, de score zit op 95%. De tweede test was spannender. Er werd over het goede oor een kap geplaatst, zo'n geluiddempende koptelefoon (officieel: gehoorbeschermer). Ik merkte aan de luchttrilling dat er geluid uit de luidspreker kwam maar versta niks. Dr. Soede hoor ik in de verte roepen: "hoort u wat?". Waarop ik antwoordde: "Bent u al begonnen?". Lachen. Vervolgens werd het volume opgevoerd en ik hoor dat er geluid wordt geproduceerd maar voordat ik daar erg in had, had ik het woordje niet verstaan. Bijna aan het einde van deze test, na een hoge concentratie was ik in staat één woordje na te zeggen, tenminste dat dacht ik, slechts twee letters van de vier goed. Je snapt het al, de score is 5%.

De derde en laatste test was met het hoortoestel in mijn goede oor en de cross aan de dove kant en weer de kap over het goede oor. Weer een reeks woordjes en nu kon ik bijna alle woordjes goed nazeggen. De score ligt tussen 75% en 85%. Dat was voor dr. Soede voldoende om aan te kunnen tonen dat dit hoorhulpmiddel goed werkt (bij mij dan).

Ik deelde nog wat ervaringen met dr. Soede, want ik draag de cross nu al vier maanden op proef. De mooiste ervaringen zijn in een bekende omgeving. Daar wordt bekend geluid waarvan je weet dat het vanuit de dove richting komt, ervaren alsof ik niet doof ben. Laat ik een voorbeeld geven: Ik ben rechts doof, de cross geeft geluid van rechts door naar links. Als mijn vrouw in de keuken, (rechts van mij) wat zegt, wordt dit ervaren alsof ik het rechts hoor. Nee, geen tranen in mijn ogen maar het is echt knap dat je hersenen dit op deze manier recht zetten. In een onbekende omgeving en op straat op de fiets, kost het veel concentratie om de splitsing tussen geluid van links of rechts te detecteren. Dat is ook vermoeiend. Een avondje op een verjaardag hakt er dan ook goed in. Daar staat tegenover dat als er rechts van je iemand zit die je kent van stem, dit weer een keer met je hoofd draaien scheelt, als die persoon wat zegt of tegen je begint te praten.

Ik nam afscheid van dr. Soede, hij beloofde dat ik een week later de brief krijg en dat ik met die brief naar de hoorwinkel kan gaan. Zij regelen dan de rest met de verzekering. Nou die afspraak moet ik nog maken maar laat weer van me horen :-) als ik daar ben geweest.

Groet,
Loek.

Tagged in: cross crosstoestel
Rate this blog entry:
0
In 2007 tinnitus, in 2011 brughoektumor rechts vastgesteld, in september 2012 geopereerd.

Comments

 • Danny Dollé
  Danny Dollé zondag, 21 september 2014

  Hey Loek, leuk weer van je te horen en ik ben blij dat je cross toestel zo goed bevalt. Raar eigenlijk dat een BAHA wel automatisch vergoed wordt en een cross toestel met dezelfde indicatie niet.

  Vriendelijke groeten, Danny

 • Loek Rondel
  Loek Rondel zondag, 21 september 2014

  Hoi Danny.
  Ja, dat is zeker raar. Maar het goede bericht is dat dr. Soede, daags voor mijn test, een congres heeft gehad met meerdere audiologen uit verschillende ziekenhuizen en dit op dat congres ook is besproken. Daar schijnen afspraken te zijn gemaakt over de volledige vergoeding van de cross. Het blijft wel altijd een combinatie met de meting (spraakaudiogram). Net zoals bij de Baha moet er dus een bezoek en advies van een audioloog aan vooraf gaan.
  Groet, Loek

 • Guest
  marianne zondag, 21 september 2014

  Hoi Loek. Wat fijn joh dat de cross goed bevalt. Nav jouw verhaal ga ik er ook om vragen. Tenminste als ik ooit nog opgeroepen word. Moest deze maand voor een mri maar je snapt het al, nog niks gehoord. Op mijn mail of ik misschien het tel nr mag van degene die dat moet regelen krijg ik niks terug. Pf pf. Nazorg!!!!!!!! Maar voor jou ben ik hardstikke blij. Geniet ervan. Lieve groetjes van Marianne.

 • Danny Dollé
  Danny Dollé zondag, 21 september 2014

  Hi Marianne, mijn ervaring is dat ik elke keer zelf aan de bel moet trekken of enkele keren mailen om een oproep voor MRI voor elkaar te krijgen. Zelfde overigens met de uitslag, ook daar moet ik elke keer zelf achteraan om iets te horen te krijgen. Ik heb geen enkel idee waarom dit soort zaken zo moeizaam gaan maar heb me er maar bij neergelegd. Succes met de MRI.

  Groetjes Danny

 • Loek Rondel
  Loek Rondel maandag, 22 september 2014

  Hoi Marianne,
  Ik deel de ervaring van Danny. Ik moet zelf een afspraak maken met de KNO-arts die vervolgens een briefje meegeeft voor een MRI. Als de uitslag van de MRI er is moet ik zelf om de DVD vragen en daarna een afspraak maken met de chirurg die me heeft behandeld om de uitslag te bespreken en te bekijken. Kortom je moet er zelf achteraan, anders gebeurt er niets.
  Succes, groet, Loek

 • Guest
  Lisette maandag, 22 september 2014

  Hoi Loek
  Leuk weer zo'n levendig verslag van jouw hand. Fijn dat de cross zo goed bevalt. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

  Marianne, eens met Loek en Danny, je moet zelf actie ondernemen. Ook in Maastricht stuur ik de secretaresse van de neurochirurg een mailtje en dan maakt zij voor mij de afspraak voor de MRI en een afspraak bij de professor op dezelfde dag. Coby bellen dus en alles in werking zetten!

  groetjes
  Lisette

 • Guest
  antje maandag, 24 november 2014

  Hoi Loek.
  Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe het eruit ziet.
  Zou je er een fot van willen posten?
  draag je 2 hoortoestellen achter het oor? of in het oor?
  Ik weet zelf nog niet wat ik wil, maar ga deze week naar Londen om me over de transear te laten informeren.
  Ik weet al wel dat de transear behoorlijk prijzig is en krijg dan van de verzekering niets vergoed.
  Dus wellicht is een cros een goed alternatief.
  Zie het nu nog niet zitten om een baha te nemen.
  Ben in januari dit jaar geopereerd en wil eerst mijn 1e MRI afwachten.

  groetjes Antje

Leave your comment

Guest zaterdag, 03 september 2016

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf