• 1
 • 2
 • 3
Text Size

Verhalen van brughoektumor lotgenoten

Omdat er nogal wat onvrede was over de voorlichting en nazorg bij een brughoektumor ben ik deze site begonnen om anderen te helpen en steunen. Ik blog zelf niet heel veel maar ben wel druk met het updaten en verbeteren van de site, waarvoor jullie input van harte welkom is.

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
Danny Dollé
Posted by on in Ervaringen
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 401
 • 11 Comments
 • Print

BAHA 4 en accessoires review

De afgelopen drie weken heb ik mijn eigen nieuwe BAHA 4 en de verschillende draadloze accessoires kunnen uittesten, voordat ik vandaag naar de audiologie ging om de geleende spullen weer terug te brengen. Tevens direct testen gedaan om te zien of de BAHA instellingen in orde zijn e.d.

De eerste paar dagen bleek ik bij het aanzetten van de BAHA een zeer vervelende en soms langdurige fluittoon te krijgen. Ik draaide dan wat met het toestel en dan ging het na enige tijd over. Na zo'n week of anderhalf werd dit minder en nu is het totaal weg. Waarschijnlijk komt dit doordat de aansluiting van een nieuwe BAHA nog wat stug is in het begin en dat na wat vaker op en af zetten, dit allemaal wat beter contact maakt (althans dat was de meest voor de hand liggende verklaring volgens de audiologe).

Verder niets dan lof voor het apparaatje, het geluid is wanneer ik mijn goede oor afsluit, wel wat blikkerig, maar in combinatie met het goede oor valt dit totaal niet op. Mijn vermoeidheid na bv. werk e.d. is vele malen minder. Vooral mijn vrouw valt het op hoeveel meer energie ik lijk te hebben, maar ook zelf voel ik dit zo. Het apparaat is wel vrij opvallend, vooral doordat het bij mij wat afstaat van het hoofd, en daar hoor je wel eens opmerkingen over. Ik heb daar gelukkig zelf totaal geen moeite mee, vooral niet vanwege het gemak dat het mij brengt.

Vandaag bij het testen de resultaten vergeleken met de BAHA nu en de BAHA op de testbeugel. Het spraak-verstaan met testbeugel en het goede oor afgedekt, was bij luide woorden 100% en bij zachte woorden 60%. Het spraak-verstaan nu met het goede oor afgedekt, is bij luide woorden 100% en bij zachte woorden 97% (ik miste één woordje, kip ipv tip). een verschrikkelijk mooi resultaat natuurlijk, meer is er dus echt niet uit te halen.

Dan mijn ervaringen met de draadloze accessoires, de afstandsbediening om de BAHA zachter/harder te zetten of een programma te kiezen, is wat mij betreft overbodig, je kunt dit ook via de telefoonclip doen, waarbij deze dan ook nog eens als bluetoothset voor zowel telefonie als muziek kan dienen. Maar eigenlijk pas ik het geluid van de BAHA bijna nooit aan, en wanneer nodig doe ik dit op de BAHA zelf middels de drie knopjes, zodat de afstandsbediening voor mij nutteloos is.

De telefoonclip is wel erg grappig, het bellen direct in je hoofd, of de muziek direct streamen werkt prima. Heel aparte ervaring niet alleen voor mij maar ook voor hen die niet zien dat je muziek op hebt staan. Ik heb echter al een bluetooth kit in de auto, en ik vind het in andere situaties prettiger gewoon de hoorn aan mijn hoofd te hebben. Het muziek streamen kan ook via de draadloze microfoon en dat is voor mij een betere optie. 

De draadloze microfoon is echt geweldig en super veelzijdig inzetbaar. Enkele voorbeelden, wanneer je niemand wilt storen met een film op de pc, je legt de microfoon voor de speaker die je helemaal op 1 kan zetten en het geluid is prima te horen. Wanneer je de tv zacht wilt zetten leg je de microfoon daar op dezelfde wijze neer. Je kunt elk muziek/geluid producerend apparaat ook via een 3.5 mm jack kabeltje op de microfoon aansluiten en dan direct naar je BAHA streamen. Verder natuurlijk ook gewoon als microfoontje wanneer je in een druk restaurant zit met je vrouw en je wilt toch eens horen wat ze zegt ;-)

Wat ik wel vreemd vind is dat de telefoonclip en microfoon beide oplaadbaar zijn, doch beide met een andere aansluiting. In de afstandsbediening gaan batterijen.

De accessoires zijn per stuk 225 euro, en 6% BTW (weet niet of dit al bij die prijs in zit) Dit vind ik persoonlijk erg meevallen, en wellicht dat dit nog vergoed wordt door de zorgverzekering maar dit is nog niet duidelijk. Zelf heb ik alleen de microfoon besteld.

Verder heb ik een kostbaarheden verzekering voor de BAHA afgesloten, omdat de BAHA 4 wel een erg kostbaar apparaat is en dit niet onder de normale inboedelverzekering valt.

Al met al ben ik dus enorm tevreden en had dit eigenlijk al twee jaar terug moeten doen. Ik gebruik de BAHA niet altijd, maar zeker met autorijden, werk en drukke omgeving is het een geweldige toevoeging.
Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik dat wel in de comments.

Vriendelijke groet allemaal, Danny.

 

 

 

Rate this blog entry:
0

Comments

 • Angelique
  Angelique donderdag, 05 juni 2014

  Hoi Danny

  Goed om te horen dat je er zo blij over bent en je merkt dat het gunstig is voor je hoeveelheid energie.
  Je enthousiaste verhalen van enige weken/maanden terug en nu, zorgen ervoor dat ik in de toekomst zeker een en ander wil uitproberen.
  Op dit moment is de baha niet mijn eerste optie en dat heeft toch zeker ook met het uiterlijk te maken, maar wie weet denk ik dart over enige maanden/jaren anders over, zeker als ik een en ander uitgetest heb. (Heb jij eigenlijk ook een cross uitgeprobeerd?)
  Mocht ik ooit zo ver komen, laat ik dat zeker weten!

  Groetjes
  Angelique

 • Danny Dollé
  Danny Dollé donderdag, 05 juni 2014

  Hi Angelique, nee zelf heb ik de cross niet geprobeerd, maar Loek wel zoals je misschien gezien hebt in Leiden. Ik hoop dat hij nog een verhaaltje wil schrijven hier over zijn ervaringen.

 • Guest
  marianne donderdag, 05 juni 2014

  Hoi Danny.
  Hardstikke fijn dat de baha zo goed bevalt. Ik hoop dat het nog lang goed zal blijven gaan. Even heb ik eraan gedacht ook zo iets te gaan proberen na jouw enthousiaste verhalen, maar ik durf het niet meer.
  Lieve groetjes van Marianne

 • Rene
  Rene vrijdag, 06 juni 2014

  Hoi Danny,

  Fijn, dat het zo'n succes is, dat het jou zo veel meer energie geeft en dat je er baat bij hebt in het werk.
  Groeten, René

 • Guest
  Lisette zondag, 08 juni 2014

  Ha Danny
  Goed te horen dat het zo positief voor je uitpakt. Heel prettig dat je er in je drukke baan zoveel voordeel van hebt.
  Geniet ervan!

  groetjes
  Lisette

 • Mark
  Mark woensdag, 11 juni 2014

  Heel mooi dat je er zo'n profijt van heb, gaat bij mij ook wel steeds erger kriebelen om het op zijn minst te proberen.
  Hoe zit het met richtinghoren? Vind dat zelf toch wel een groot gemis.

  Geniet ervan! Groet Mark

 • Danny Dollé
  Danny Dollé donderdag, 12 juni 2014

  Richting horen gaat vrij aardig met de baha maar dit is niet bij iedereen hetzelfde resultaat. Met de beugel heb ik dat al direct kunnen testen en gemerkt dat het vrij goed ging. Ik raad je zeker aan de beugel eens vrijblijvend te gebruiken. Zit geen verplichting aan en dan kan je aardig inschatten of het jou kan helpen. Veel succes Mark. Gr. Danny

 • Guest
  Jaap Willemse woensdag, 03 september 2014

  Hoi Danny. Heb zelf ook een brughoektumor, ben bestraald geweest en inmiddels eenzijdig zo goed als doof. Vanmorgen in het Erasmus MC geweest en de audioloog schetste echt een heel negatief beeld. De BAHA zou alleen toegevoegde waarde hebben in een stille omgeving als je iets aan de dove kant wil horen. Hij adviseert mij om gedurende 8 weken met een cross te proberen. Ik kwam echt enorm teleurgesteld uit dat gesprek. Jouw verhaal doet bij mij de hoop weer leven

  Mag ik vragen waar jij bent geholpen? En heb jij ook met een cross gelopen?

 • Danny Dollé
  Danny Dollé woensdag, 03 september 2014

  Hoi Jaap, je zult het niet geloven maar ik lees dit net op het moment dat ik op weg ga naar mijn KNO arts in Deventer, Dr.Bom. Omdat ik aan het onderzoek mee doe moet ik iets vaker terug voor controle, en dat is dus vandaag. Nee zelf heb ik geen cross geprobeerd, maar wel een BAHA op beugel zoals je hebt kunnen lezen. Dit gaf al zo'n verbetering dat het voor mij al snel duidelijk was dat ik dit moest doen. Ik zal vanavond even mn blog updaten met mijn laatste ervaringen, omdat ik nu dus echt moet gaan rijden. Maar ik ik wil je alvast adviseren i.e. geval de beugel te proberen.

  Groeten Danny

 • Guest
  kelly zondag, 19 oktober 2014

  Wat een heder verhaal... ik heb in november de testperiode voor de baha! spannend en ik kan echt niet wachten. bedankt voor het delen van je hele verhaal, hier heb ik heel veel aan. Bij mij wordt de baha tijdens het verwijderen van de tumor geplaatst, wanneer dat zal zijn hoor ik hoop ik laatst november.
  Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaring!

 • Danny Dollé
  Danny Dollé zondag, 19 oktober 2014

  Graag gedaan hoor Kelly, en alvast heel veel sterkte tijdens het wachten op de ingreep. Ik zal aan je denken en wens je het beste!

  Groetjes Danny

Leave your comment

Guest zaterdag, 03 september 2016

Brughoektumor Informatie

 • All
 • Na
 • Tijdens
 • Vooraf
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Diagnose

  Wanneer u op deze site terecht komt is zeer waarschijnlijk de diagnose brughoektumor al gesteld. Het is van belang de
  • Vooraf
 • Behandelingen

  Nadat de diagnose brughoektumor is gesteld zijn er vier mogelijke behandelplannen. Wait & Scan Bestraling Operatie Combinatie, operatie gevolgd door
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Resultaten

  Nadat u hebt kunnen lezen wat de verschillende behandelmethodes zijn, wilt u natuurlijk weten wat u daarna als resultaat mag
  • Na
  • Tijdens
 • Keuze maken

  Nadat U bent bekomen van de schrik, informatie heeft gevonden over de verschillende behandelingen en de resultaten, zult u zich
  • Vooraf
 • Begeleiding & Nazorg

  Wat vaak terugkomt wanneer je spreekt met lotgenoten, of fora er op naleest, is dat de begeleiding en nazorg na
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • BHT & Werk

  Begrip Niemand ziet van buiten af dat u een brughoektumor heeft, en ook wanneer u er eenmaal vanaf geholpen bent
  • Na
  • Vooraf
 • Lotgenoten

  Het kan een grote steun zijn om te weten dat u niet de enige bent met een brughoektumor, er zijn
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf
 • Vragen & Antwoorden

  FAQ. Er is hier een begin gemaakt om een FAQ op te stellen, deze is nog in ontwikkeling, veel vragen
  • Na
  • Tijdens
  • Vooraf